Lluís Domènech i Montaner, genealogiste i heraldiste

Després de la visita a l’interessantíssim museu de Domènech i Montaner a Canet de Mar (Barcelona) vaig descobrir la fascinació del famós arquitecte català Lluís Domènech i Montaner per la genealogia i l’heràldica. 

Armorial Històrich de Catalunya

Luís Domènech i Montaner  ( 30 decembre 1849-1923) va dedicar el seu temps lliure  i, en major mesura després de la seva jubilació, en el seu retir de Canet de Mar, a la confecció del «Armorial Històrich de Catalunya», en el qual va estudiar les famílies catalanes des del segle XVI . Va finalitzar els seus treballs i va publicar l’obra en 1921. 

Es calcula que aquesta obra inclou més de 3000 escuts d’armes, confeccionats  personalment per l’arquitecte, que va fer servir  al seu bon fer i experiència com a il·lustrador en la seva joventut  i  en la seva etapa com a director de l’empresa d’enquadernació i edició de la seva família paterna, Montaner i Simón.

Arbre genealôgic dels Domènech i Montaner , confeccionat pel propi Lluís, que es troba al Museu Domènech i Montaner de Canet de Mar
il.lustració de Lluís Domènech i Montaner
Retrat de Lluís Domènec i Montaner, obra de Ramon Casas
Interior de la casa Museu de Lluís Domenech i Montaner, a Canet de Mar

Col·laboració amb el seu fill Fèlix Domènech

Domènech i Montaner va col·laborar en un altre treball relacionat amb l’Heràldica titulat  Nobiliari General català de Llinatges  juntament amb el seu fill Fèlix Domènech i Roura. Fèlix, metge director del balneari de Roquetes,  apareix com a únic autor d’aquest llibre en les ressenyes que he investigat. Podeu veur-ne l’interior  d’aquest llibre a la foto inferior

Nobiliari General Català de Llinatges, Fèlix Domènech i Montaner

Domènech i Montaner s’interessava molt per l’heràldica . Va dissenyar  l’escut de l’Ajuntament de Badalona i va modificar l’antic escut de l’hospital de la Santa Creu i  va crear el de Sant Pau.

Escuts a l'hospital de Sant Pau (Barcelona)
× ¿Puedo ayudarte? Can I help you?